2011 m. vasario 17 d., ketvirtadienis

Naminiai pirštų dažai

Spėju, kad mamos, besidominčios vaikų užsiėmimais puikiai žino, kaip pasigaminti naminį plasteliną. Jeigu ne - rėkite garsiai - įkelsiu mūsų naudojamą receptą. O pradedu nuo paprasto DIY (kažkaip tas "Pasidaryk Pats" man baisiai neskamba, todėl labai nenoromis prioritetą suteikiu anglizmui) kaip pasigaminti pirštų dažus.




Kaip žinia jie yra brangūs, jų užtenka neilgam, todėl pats laikas pradėti galvoti apie tai, kaip pasigaminti patiems. Ypač todėl, kad jie daug sveikesni už pirktinius.

Jums reikės - pusės puodelio kukūrūzų miltų (yra visose parduotuvėse prie kruopų), pusės šaukštelio druskos, trijų šaukštelių cukraus, dviejų stiklinių šalto vandens.



Gaminimo principas paprastas - sumetam į puodą, pamaišom ir verdam ant silpnos ugnies 10-15 minučių kol pradeda tirštėti tirštėti ir tampa tokia jau sunkiau maišoma konsistencija kaip tikrų pirštų dažų.

Atšaldome. Supilstome į indelius ir įlašiname maistinių dažų.

Voila - dažai jau laukia popieriaus ir mažų rankyčių kurios juos teps. Jie lengvai nuplaunami, nekenksmingi ir net valgomi (nors yra ir skanesnių dalykų) bei labai smagūs.






3 komentarai:

  1. Gal galite pasakyti, kokie maistiniai dažai (rūšis) buvo naudojami šiame darbe? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, konkrečiai čia - pirkti Delonoje, bet tikrai nėra jokio skirtumo.

      Panaikinti
  2. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti